fbpx

HD TVI je nova tehnologija koja omogućava prenos video signala u megapikselnoj rezoluciji (720p/1080p) preko standardnog koaksijalnog kabla na rastojanju do 500 metara.

HD TVI sistemi ne zahtevaju izgradnju i konfiguraciju u mrežnom okruženju već koriste standardno povezivanje sistema preko koaksijalnog kabla što pruža mogućnost korišćenja postojeće koaksijalne kablovske mreže.

HD TVI tehnologija pruža megapikselni sistem video nadzora. S obzirom na to da nema kompresije slike, ne postoji kašnjenje/zamrzavanje slike i to bez potrebe za bilo kakvom složenom konfiguracijom sistema.

HD TVI sistem je jednostavan za instalaciju, napredan, lako se upotrebljava i predstavlja najpovoljniji prelaz na megapikselni sistem video nadzora.

Ono što Vam firma Next Technology dodatno može obezbediti je praćenje Vašeg video nadzora iz celog sveta putem Vašeg mobilnog telefona, računara, laptopa, tablet uređaja.

POGLEDAJTE RAZLIKU IZMEĐU ANALOGNOG I HD VIDEO NADZORA

IP KAMERE

IP video nadzor je izraz za sigurnosni sistem koji pruža mogućnost nadgledanja i snimanja video i audio zapisa putem računarske mreže (LAN ili Wan mreže). Kao što je to slučaj sa digitalnim kamerama, rezolucija ip kamera se povećava tokom vremena. Multi megapikselne ip kamere su danas dostupne sa rezolucijama od 1, 2, 3, 5 do 8 megapiksela. Ovakve rezolucije ip kamera su stvorile veliku prednost nad klasičnim analognim kamerama pošto sočiva koja bi mogla da pruže dovoljnu oštrinu slike koja bi mogla da se poredi sa ip kamerama od 5 Mpix i više još uvek nisu dostupna. IP kamere se mogu opisati kao kombinacija kamere i računara. One beleže i prenose slike direktno preko IP mreže, omogućujući pri tom ovlašćenim korisnicima da lokalno ili udaljeno vide, sačuvaju i upravljaju videom preko standardne infrastrukture IP bazirane mreže.

IP kamere imaju sopstvenu IP adresu. Povezane su na mrežu i imaju ugrađen web server, FTP server, FTP klijent, e-mail klijent, upravljanje alarmom, programabilnost, i još mnogo toga. IP kamera ne mora biti povezana na PC, jer funkcioniše nezavisno od njega, i može biti postavljena gde god postoji IP konekcija.
Poređenje IP i analogne kamere

Analogna kamera je nosilac jednosmernog signala koji se završava na DVR uređaju i nivou obrade, dok je IP kamera dvosmerna, i integriše se sa ostatkom sistema do visokog stepena u datom okruženju.

IP kamera komunicira istovremeno sa nekoliko aplikacija da bi izvršila različite zadatke, kao što su kretanje ili slanje različitih tokova videa.

Ugradnjom IP sistema za video nadzor stiču se brojne prednosti:

Pregled situacije unutar i oko objekata u velikoj rezoluciji

Prevencija i odvraćanje potencijalnih počinilaca aktiviranjem određenih IO modula

Snimci incidenta kao dokazni materijal u velikoj rezoluciji

Automatsko alarmiranje slanjem email-a, SMS-a, aktiviranje radnji putem IO

Dobijanje statističkih podataka (People Counter, Heatmap)

Mogućnost integracije sa drugim sistemima (alarmni sistemi, kontrlola pristupa, dojava požara)

U našoj ponudi ip kamera prednost dajemo brendu GEOVISION sa Tajvana. Kamere su kvalitetno izrađene, senzori kamera su vrhunski, softver bez bagova.. Video menadžment softver savršen, lak za samu instalaciju, lak za rukovanje. Kvalitet slike odličan. Pored Geovision-a, tu su brendovi kao što je LTS koji predstavlja odličan odnos cena-kvalitet, neprikosnoveni Axis, odlični svetski kinezi Hikvision i Dahua kao i mnogi drugi.